Rareboost Seminerleri – Prof. Dr. Fatih Ezgü

Prof. Dr. Fatih Ezgü, 26 Nisan 2024 günü saat 11:00’de İBG’de “Nadir hastalıklarda klinik ve klinik öncesi ilaç geliştirilmesi: 2024 Güncellemesi” başlıklı bir seminer verecektir.

Prof. Dr. Ezgü, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatri Anabilim Dalı’nda Pediatri Profesörü, Pediatrik Genetik Anabilim Dalı Başkanı ve Pediatrik Metabolik Hastalıklar bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Prof. Ezgü, doğuştan gelen metabolik ve genetik hastalıklar alanında 25 yıldır çalışmış ve hakemli dergilerde 120’nin üzerinde makalesi yayınlanmıştır.

Prof. Dr. Ezgü’nün nadir hastalıklarda klinik ve klinik öncesi ilaç geliştirilmesi konusundaki son gelişmeleri ele alacağı seminerine katılımınızı bekliyoruz.

Prof. Dr. Fatih Ezgü Hakkında

Dr. Ezgü tıp diplomasını 1993 yılında Ankara Üniversitesi’nden aldı ve 1998 yılında Gazi Üniversitesi’nde pediatri ihtisasını tamamladı. 2005 yılında ABD’nin Los Angeles kentindeki Cedars-Sinai Tıp Merkezi İnsan Genetiği Enstitüsü’ne geçerek moleküler genetik araştırmalarını tamamladı ve California Los Angeles Üniversitesi Intercampus Tıbbi Genetik Eğitim Programında Klinik Genetik Uzmanlık eğitimini aldı. Dr Ezgü, daha sonra Gazi Üniversitesi’ne Pediatri Doçenti olarak döndü ve şu anki pozisyonuna 2011 yılında geçti. Prof. Dr. Ezgü, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatri Anabilim Dalı’nda Pediatri Profesörü, Pediatrik Genetik Anabilim Dalı Başkanı ve Pediatrik Metabolik Hastalıklar bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Prof. Ezgü, pediatrik metabolik ve genetik hastalıklar alanında 25 yıldır çalışmaktadır. Başlıca ilgi alanları arasında lizozomal bozukluklar, glikojen depolama bozuklukları, mitokondriyal bozukluklar, klinik dismorfoloji, genetik ve metabolik kemik hastalıkları ve gen terapisi de dahil olmak üzere genetik bozukluklara yönelik yeni tedaviler yer almaktadır. Dr. Ezgü aynı zamanda Gazi Üniversitesi Genetik Hastalıklar Faz I Klinik Araştırmalar Merkezi’nin başkan yardımcılığını yürütmektedir.