HABERLERHABERLER & ETKİNLİKLER

RareBoost Bilim ve Etik Kurulu, yıllık kurul toplantısı için İBG’de buluştu

10 Haziran 2024’te RareBoost Bilimsel ve Etik Danışma Kurulu (SEAB), RareBoost projesinin gözetim görevi ve yıllık SEAB toplantısı için toplandı.

SEAB üyelerinden Dr. Siddharth Banka (Manchester Üniversitesi), Dr. Gareth Baynam (Batı Avustralya Üniversitesi), Dr. Yasemin Alanay (Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi) ve Dr. Hakan Orer’i (Koç Üniversitesi) IBG’de ağırladık.

Toplantıya onur konuğu olarak Wilhelm Vakfı kurucuları Helene ve Mikk Cederroth da katıldı.

Gün, Dr. Özbek’in RareBoost projesiyle ilgili tanıtım ve bilgilendirmesiyle başladı. Daha sonra misafirlerimiz IBG tesislerini gezdi. Öğleden sonra yapılan toplantılarda Nadir ve Tanısız hastalıklar platformu (IBG-RUDiP) üyeleriyle bir görüşme ve SEAB’nin dahili toplantısı yer aldı.

SEAB ekibi, 11 Haziran’da İzmir Selçuk’taki Efes Antik Kenti’ni gezdi.

Bilim ve Etik Kurulumuz üyelerine, fikir ve önerileri, ve RareBoost projesini başarıya ulaştırmak için bizimle birlikte çalıştıkları için teşekkürlerimizi sunuyoruz.