HABERLERHABERLER & ETKİNLİKLER

RareBoost 13. Uluslararası Tanısız Hastalıklar Ağı Konferansı’na katıldı

RareBoost ekibi, Kore, Seul’deki 13. Uluslararası Tanısız Hastalıklar Ağı Konferansı’na katıldı.

Konferansta, RareBoost ERA Başkanı Prof. Dr. Uğur Özbek, RareBoost ve Istisna projeleri kapsamındaki tanısız hastalık programlarını anlattığı bir konuşma yaptı.

İBG Nadir ve Tanısız Hastalıklar Platformu (RUDiP) üyeleri Prof. Dr. Okay Çağlayan ve Dr. Gülçin Çakan Akdoğan toplantıda poster sunumu yaptılar.

Dr. Çağlayan nadir görülen ailevi kanserler üzerine araştırmalarını, Dr. Akdoğan ise nadir hastalıklar için fonksiyonel zebra balığı modeli uygulamaları hakkında sunum yaptı.

RareBoost Bilimsel ve Etik Kurulu üyeleri Prof. Siddhart Banka (Manchester Üniversitesi) ve Prof. Gareth Baynam (Batı Avustralya Üniversitesi) da konferansta bulundu.

Tanısız hastalıklarla yaşayan bireyler için çözümlerin tartışıldığı bu harika toplantı için organizatörlere ve UDNI’ye teşekkür ederiz.