İBG ve Sidra Medicine Bilimsel İş Birliği Toplantısı 24 Ocak’ta yapılacak
Nadir hastalık araştırmalarında nasıl ortaklıklar kurabileceğimizi değerlendirmek için Katar’dan Sidra Medicine’i Bilimsel İş Birliği Toplantısında ağırlamaktan heyecan duyuyoruz.
Etkinlik, nadir hastalık araştırmalarında olası işbirliklerini tartışmak için İBG ve Sidra Medicine’dan araştırmacıları bir araya getirecek. Toplantı, DEÜ Rektörü ve İBG Direktörü Prof. Bayram Yılmaz ve Sidra Medicine Araştırma Bölümü Başkanı (Chief Research Officer) Prof. Khalid A. Fakhro‘nun konuşmaları ile başlayacak. Toplantıda her iki kurumdan araştırmacılar sunumlar yapacak ve ardından araştırma ortaklıklarını belirlemek için özel oturumlar düzenlenecek.
Etkinlik
Tarih: 24 Ocak 2025
Yer: İBG Aziz Sancar Toplantı Salonu
Konuşmacılar – Sidra Medicine
Dr. Bernice Lo “The Critical Role of Functional Investigations in the Definitive Diagnosis of Patients with Primary Immune Disorders”
Dr. Erdener ÖZER “Artificial Intelligence Applications in Precision Pathology: An Emerging Topic in Precision Medicine”
Dr.Younes Mokrab “A Biobank Catalogue of Transcriptomes and Associated Genetic Effects Based on 2,000 Subjects Uncovers the Causal Effects of Middle Eastern Genetic Variation and Uncovers Novel Disease Mechanisms”
Dr. Chira Cugno “Cell therapy manufacturing and point of care for gene therapy” (Online)
Konuşmacılar – IBG
Dr. Esra ERDAL – title to be determined
Dr. Serap Erkek “Epigenetic Regulation in Cancer and Rare Disease”
Dr. Uğur Özbek “RareBoost ERA Chair Project-Colloboration and Solution for Rare- Rare and Undiagnosed Disease Platform (RUDiP)”
Dr. Yavuz Oktay “Neurogenetic Disease Modelling: From Stem Cell Models and Genome Editing to Multi-omic Analyses”
Dr. Mehmet İnan “Development of Therapeutic Antibodies and Antibody Fragments”
Sidra Medicine Hakkında
Sidra Medicine, 2016 yılında Katar’da kurulmuş olan bir kadın ve çocuk hastanesi, tıp eğitimi ve biyomedikal araştırma merkezidir. Sidra Medicine, güçlü, klinik odaklı bir biyomedikal araştırma programına sahiptir ve Katar’da ulusal bir genomik bilgi kaynağı oluşturma hedefini taşımaktadır. Ayrıca, gelişmiş teşhis, kişiselleştirilmiş terapi ve ‘her hasta için araştırma’ gibi alanlara odaklanarak, araştırmayı hasta bakımına entegre etmek için bir ‘Hassas Tıp Programı’ geliştirmektedirler.