2. Tıbbi Genomikte Varyant Yorumlama ve Önceliklendirme Kursu

IBG-Izmir Biyotıp ve Genom Merkezi ve Acıbadem Üniversitesi iş birliği ile, 21-25 Eylül 2024 tarihlerinde, ‘2. Tıbbi Genomikte Varyant Yorumlama ve Önceliklendirme Kursu’ yapılacaktır.

Kurs, yeni nesil dizileme teknolojisi ile oluşturulan verilerin, ilgilenilen bir hastalığın nedensel varyant(lar)ının belirlemesi amacı ile, güncel teknolojiler kullanılarak analiz edilmesi, ve ilgili veri tabanları, in-siliko patojenite tahmin araçları ve varyant filtreleme ve önceliklendirme yöntemleri ile ilgili güncel bilgiler sağlamayı hedeflemektedir.

Kursta, yeni nesil dizileme (YND) teknolojileri, veri analizi ve varyant filtreleme, yorumlama ve önceliklendirme ile raporlama ve etik gibi konular işlenecektir. Pratik uygulamalar ve çalıştaylar ile katılımcıların biyoinformatik veri işleme ve analiz konusunda pratik edinmesi sağlanacak ve kendi verilerini analiz etmelerine yönelik uygulamalı oturumlar yapılacaktır.

Organizasyon sorumluluğunu Prof. Dr. Yasemin Alanay (Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Tıp Fakültesi) ve Prof. Dr. Uğur Özbek’in (İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi-IBG) üstlendiği kursta, Acıbadem Üniversitesi’nden Dr. Özkan Özdemir, Dr. Özden Hatirnaz Ng, Dr. Özlem Akgün Doğan ve Dr. Kaya Bilgüvar; ve Dana Farber Kanser Enstitüsü’nden Dr. Nihat Buğra Ağaoğlu eğitmen olarak yer alacaktır.

Kursun temel hedef kitlesi, genetik ve genomik araştırmacılar, biyoinformatik uzmanları, klinik genetik uzmanları, tıp doktorları ve klinik araştırmacılar, biyoteknoloji ve ilaç endüstrisi profesyonelleri, akademisyenler ve öğrenciler, ve sağlık profesyonelleri olarak belirlenmiştir.

Kurs, 21-25 Eylül 2024 tarihlerinde DEÜ’nün İzmir Seferihisar’daki tesislerinde yapılacaktır.

Daha fazla bilgi için, www.varyantkursu.com adresini ziyaret edebilir, kayıt için ise buraya tıklayabilirsiniz.

Kurs Programı