RareBoost Seminerleri – Prof. Dr. Ahmet Özen

Pediatrik Alerji ve İmmünoloji alanında önde gelen uzmanlardan Prof. Dr. Ahmet Özen’in sunacağı RareBoost seminerini duyurmaktan mutluluk duyarız. “CHAPLE Hastalığının Şifresini Çözmek: Genomik Keşiften Hassas Terapötiklere Doğru Hızlanma” başlıklı seminer, CHAPLE Hastalığının yolculuğunu ortaya çıkaracak.

Seminer 12 Ocak 2024 tarihinde saat 11:00’de İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi Aziz Sancar Oditoryumu’nda gerçekleştirilecektir.

Semineri Zoom üzerinden online izlemek için tıklayınız. Toplantı No: 972 5260 7452 Şifre: 344318

Prof. Dr. Ahmet Özen

Pediatrik Alerji ve İmmünoloji alanında önde gelen uzmanlardan biri olan Prof. Dr. Ahmet Özen, Marmara Üniversitesi Pediatrik Alerji ve İmmünoloji Programı Bölüm Başkanı ve İstanbul Jeffrey Modell Vakfı Merkezi’nde direktör olarak görev yapmaktadır. Dr. Özen tıp eğitimini ve Pediatri alanında uzmanlığını Marmara Üniversitesi’nde tamamladı. Bunun ardından Dr. Özen, Yeditepe Üniversitesi’nde Alerji ve İmmünoloji ihtisasını bitirdi. Uzmanlığını daha da geliştirmek için Dr. Özen, Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Sağlık Enstitüsü (NIH) İmmünoloji Laboratuvarı (NIAID)’da doktora sonrası araştırmalara katıldı. Dr. Özen, genetik ve immünolojik araştırmalara çığır açan katkılarıyla dünya çapında tanınmaktadır. CHAPLE hastalığında CD55 eksikliği üzerine yaptığı araştırma, Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi’nin pozelimab ilacını onaylamasında çok önemli bir rol oynadı. Dr. Özen’in araştırma grubu, bağırsak iltihabına neden olan bağışıklık düzensizliği hastalıklarında çok sayıda gen mutasyonunu da tespit etti. Dr. Özen ayrıca, immünolojik araştırmaları ve translasyonel tıbbı ilerletme misyonuyla yeni nesil araştırmacıları yetiştiren bir eğitimcidir.