ETKİNLİKLERHABERLER & ETKİNLİKLER

RareBoost Seminerleri – Prof. Dr. Yağız Üresin

23 Mayıs günü saat 11:00’de Prof. Dr. Yağız Üresin, İBG’de “Drug Development in Rare Diseases” (Nadir Hastalıklarda İlaç Geliştirme) başlıklı bir seminer verecektir.

Prof. Dr. Üresin, klinik farmakoloji ve klinik araştırmaların yürütülmesi konusunda geniş deneyime sahiptir. Halen İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Nadir hastalıklara yönelik ilaç geliştirme sürecinde karşılaşılan zorlukların ve fırsatların tartışıldığı Prof. Dr. Üresin’in seminerine katılımınızı bekliyoruz.

Prof. Dr. Yağız Üresin Hakkında

1986 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Dr. Üresin, 1990 yılında Farmakoloji ihtisasını tamamladı. 1987-1988 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Kardiyoloji Anabilim Dalı’nda, 1991-1993 yılları arasında Sandoz Basel İnsan Farmakolojisi Anabilim Dalı’nda çalıştı. 2004 yılında Profesör, 2006 yılında Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı oldu.

Prof. Dr. Üresin, İstanbul Tıp Fakültesi Klinik Farmakoloji Anabilim Dalı ve Klinik Araştırmalar Etik Kurulu Başkanı, İstanbul Üniversitesi Biyoteknoloji ve Genetik Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi yönetim kurulu üyesi, Ateroskleroz Derneği Başkanı ve Avrupa Hipertansiyon Derneği’nde Hipertansiyon Uzmanı olarak görev yapmaktadır. İngilizce ve Almanca bilmektedir ve uzun yıllar Erasmus Koordinatörlüğünü ve Türk-Alman Tıbbi İlişkiler Komisyonu Başkanlığı görevini yürütmüştür.

Prof. Dr. Üresin, Faz I’den Faz IV çalışmalarına kadar her aşamada klinik araştırmalar yürütmüştür. Mesleki ilgi alanları arasında klinik araştırma, translasyonel bilim, ateroskleroz, hipertansiyon, dislipidemi, inflamasyon ve bilgi yönetimi yer almaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir